Poziv bankama da se uključe u Program za pomoć građevinarima

Bez autora
Jun 11 2010

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja objavilo je danas javni poziv za izbor poslovnih banaka za učešće u finansiranju projekata iz Programa vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije u iznosu od 25 milijardi dinara.Sredstvima koja su namenjena za ovaj Program, finansiraće se projekti gradova i opština iz cele Srbije i to: stanogradnja, izgradnja, rekonstrukcija, odnosno adaptacija škola i obdaništa, bolnica i drugih zdravstvenih ustanova, sportskih objekata, institucija kulture i drugih objekata od javnog značaja...

Poziv bankama da se uključe u Program za pomoć građevinarimaMinistarstvo ekonomije i regionalnog razvoja objavilo je danas javni poziv za izbor poslovnih banaka za učešće u finansiranju projekata iz Programa vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije u iznosu od 25 milijardi dinara.

Sredstvima koja su namenjena za ovaj Program, finansiraće se projekti gradova i opština iz cele Srbije i to: stanogradnja, izgradnja, rekonstrukcija, odnosno adaptacija škola i obdaništa, bolnica i drugih zdravstvenih ustanova, sportskih objekata, institucija kulture i drugih objekata od javnog značaja.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju poslovne banke koje budu plasirale minimum 1 milijardu dinara, sa kamatnom stopom u visini referentne kamatne stope Narodne banke Srbije uvećanom za 2,5 odsto, rokom otplate od pet godina i periodom počeka od godinu dana, navodi se u saopštenju Minisastva ekonomije i regionalnog razvoja.

Poslovne banake svoje prijave treba da dostave Ministarstvu ekonomije najkasnije do 21. juna 2010. godine, u kojima moraju navesti iznos sredstava koji su spremne da plasiraju, kao i nedvosmislenu izjavu da pod navedenim uslovima nameravaju da učestvuju u finansiranju projekata iz Programa.

Vlada Srbije usvojila je 3. juna Program vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije koji će biti realizovan u narednih godinu i po dana, a cilj pokretanja ovog Programa je oporavak građevinske industrije Srbije koja je u aprilu ove godine u odnosu na april 2009. godine zabeležila pad od čak 11,3 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik